Zielone spaghetti z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zielone spaghetti z tuńczykiem i suszonymi pomidorami. Danie lekkie zdrowe i szybkie .

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron spaghetti zielone: 0.5 opakowania
    - cieciorka: 0.5 puszki
    - tuńczyk w puszce (w sosie własnym): 1 sztuka
    - pomidory suszone: 5 łyżek
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz: 3 szczypty
    - czosnek: 1 ząbek
    - cebula: 0.5 sztuki

Zielone spaghetti z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron zielony gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy .
  • 2. Na patelni ok 1 łyżeczce podsmażamy pokrojone suszone pomidory dodajemy sól do smaku i wyciśnięty czosnek . Pomidorki wyciągamy dodajemy do makaronu.
  • 3. Na pozostałej oliwie po smażeniu pomidorów dodajemy pokrojona cebulkę tuńczyka i cieciorkę podsmażamy i dodajemy do makaronu .Doprawiamy pieprzem do smaku .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy