Zielone spagetti PRIMAVERA

  • wyświetlono: 30 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ugotuj makaron al dente. Na patelnię wlej dobrej jakości oliwę, wrzuć posiekany czosnek. i lekko podsmaż .Szparagi zielone potnij na 3 kawałki, wrzuć na patelnię i podsmaż tak długo aż będą chrupkie, dodaj groszek cukrowy,posiekaną pietruszkę oraz pokrojoną na 3 kapustkę pak choy. Smaż ok 3 minut . Dodaj przyprawę śródziemnomorską wg uznania, sól oraz pieprz. Jeśli lubisz lekko ostro tak jak ja dodaj posiekane chili. Makaron odcedź, dorzuć na patelnię, dolej jeszcze trochę dobrej jakości oliwy , zamieszaj porządnie i serwuj na pięknym talerzu tak aby rozpieścić nie tylko swoje kubki smakowe ale też zmysły.. Smacznego !

  • 2 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

makaron, czosnek pietruszka, groszek cukrowy, chili, oliwa z oliwek, sól, pieprz, przyprawa śródziemnomorska, pak choy, zielone szparagi

Sposób przygotowania przepisu:

Zielone spagetti PRIMAVERA

  • 1. Ugotuj makaron al dente. Na patelnię wlej dobrej jakości oliwę, wrzuć posiekany czosnek. i lekko podsmaż .Szparagi zielone potnij na 3 kawałki, wrzuć na patelnię i podsmaż tak długo aż będą chrupkie, dodaj groszek cukrowy,posiekaną pietruszkę oraz pokrojoną na 3 kapustkę pak choy. Smaż ok 3 minut . Dodaj przyprawę śródziemnomorską wg uznania, sól oraz pieprz.
    Jeśli lubisz lekko ostro tak jak ja dodaj posiekane chili.
    Makaron odcedź, dorzuć na patelnię, dolej jeszcze trochę dobrej jakości oliwy , zamieszaj porządnie i serwuj na pięknym talerzu tak aby rozpieścić nie tylko swoje kubki smakowe ale też zmysły..
    Smacznego !

Porady

Ugotuj makaron al dente. Na patelnię wlej dobrej jakości oliwę, wrzuć posiekany czosnek. i lekko podsmaż .Szparagi zielone potnij na 3 kawałki, wrzuć na patelnię i podsmaż tak długo aż będą chrupkie, dodaj groszek cukrowy,posiekaną pietruszkę oraz pokrojoną na 3 kapustkę pak choy. Smaż ok 3 minut . Dodaj przyprawę śródziemnomorską wg uznania, sól oraz pieprz.
Jeśli lubisz lekko ostro tak jak ja dodaj posiekane chili.
Makaron odcedź, dorzuć na patelnię, dolej jeszcze trochę dobrej jakości oliwy , zamieszaj porządnie i serwuj na pięknym talerzu tak aby rozpieścić nie tylko swoje kubki smakowe ale też zmysły..
Smacznego !

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

 

Tagi

makaronwarzywa szparagi wiosna

Komentarze

Podobne przepisy

Makaron z suszonymi pomidorami, cukinią i serem pleśniowym

Dodane przez: 2milutka

Makaron z suszonymi pomidorami, cukinią i...

Propozycja obiadowa na szybko,...

zielony makaron

Dodane przez: viki2903

Makaron na zielono

Pyszne wiosenne połączenie makaronu,...

tagliatelle z mascarpone i pomidorami

Dodane przez: dagooshya

Makaron z kurczakiem w sosie mascarpone-pomidorowym

Szybkie danie, które na pewno wam...

Makaron muszle faszerowane sałatką z tuńczyka

Dodane przez: bietka

Makaron muszle faszerowane sałatką z tuńczyka

Sałatka podana w makaronie jako...

Makaron z kurczakiem i bazyliowym pesto

Dodane przez: joanna30

Makaron z kurczakiem i bazyliowym pesto

Szybki, pożywny i zdrowy obiad...