zielone sakwy z jajkiem

4.5 (172 ocen)

  • 60 min

Zdrowa i bardzo smakowała wszystkim na moich urodzinach.

  • 60 min

Składniki:

  • szpinak:
    1 opakowanie szpinaku mrożonego
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    sól, pieprz, olej

    Naleśniki:
    2 szklanki mleka
    1/2 szklanki wody gazowanej
    1-2 jajka
    3 łyżki oleju
    szczypta soli
    mąka do gęstości

    4-6 jajek w zależności ile sztuk sakiewek chcemy uzyskać(połówka jajka do jednej sakiewki)
    łodyga pora albo selera do związania sakiewki
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Przystawki

Zielone sakwy z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sakwy 1. Najpierw przygotować szpinak.Na oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek.Gdy zrumienione dać zamrożony szpinak i dusić.Doprawić solą i pieprzem a na koniec wbić całe jajko i mieszać aż się zetnie
  • 2. W dalszej kolejności usmażyć naleśniki..Wszystkie składniki połączyć, wymiksować,dodać mąki do uzyskania odpowiedniej gęstości i smażyć na patelni cienkie naleśniki.
  • jajka jako  nadzienie 3. Jajka ugotować na twardo.Przekroić na pół
  • Formujemy sakwy związane łodygą selera albo pora 4. Na naleśniki dać połówkę jajka,nałożyć łyżkę szpinaku i zawiązać u góry np łodyżką selera albo pora.Podawać na ciepło
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować