Zielone pulpeciki rybne

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pulpeciki to doskonały pomysł na lekki, zdrowy i łatwy do przygotowania obiad dla całej rodziny, również dla niemowląt (u mnie 9miesięczny Szkrab) :) Wyszły one smaczne i delikatne - mojej rodzince bardzo posmakowały a obiadek zjedli ze smakiem :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na około 24 małe pulpeciki:
    200 g fileta z dorsza
    100 g różyczek brokuła (u mnie mrożone, wyjęte wcześniej do odmrożenia)
    jajko
    ½ szklanki bułki tartej (70g)
    pieprz
    sól lub/i Kucharek/Vegeta

Zielone pulpeciki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dorsza i brokuł miksujemy blenderem, przekładamy do miski. Dodajemy jajko, bułkę tartą, przyprawiamy i mieszamy.
  • 2. Z powstałej masy formujemy pulpeciki. Gotowe pulpeciki układamy na sicie do gotowania na parze. Parujemy około 20 minut.

Porady

Przygotowując pulpeciki dla małych dzieci ( u mnie 9miesięczne) pomijamy sól oraz pieprz. Najpierw z powstałej masy na pulpeciki zrobiłam kilka dla Malucha, następnie przyprawiłam resztę masy i uformowałam resztę pulpecików.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy