Zielone pomidory w syropie

4.49 (200 ocen)

  • 30 min

Ten przepis na zielone pomidory pochodzi od mojej mamy. Idealne do deserów lub do rogalików na śniadanko zamiast dżemu.

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 kg zielonych pomidorów
    - 40 dkg cukru
    - 1/2 szklanki wody
    - sok z 1/2 cytryny
Wystaw ocenę:

4.49 (200 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Syropy

Zielone pomidory w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zielone pomidory w syropie 1. - Pomidory umyć, pokroić na plasterki, wyjąć pestki.
    - Składniki zalewy zagotować i zalać plastry pomidorów, zostawić na noc.
  • Zielone pomidory w syropie 2. - Nastepnego dnia odlać syrop i zagotować go.
    - Włożyć pomidory i pogotować ok.5 minut aż będą przezroczyste.
  • 3. - Włożyć do słoiczków kładąc plaster jeden na drugim, zalać gorącą zalewą.
    - Zakręcić szczelnie, odwrócić do góry dnem i pod kocyk.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Zielone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować