Zielone pesto do zapiekanek

  • wyświetlono: 27 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Zdrowe i smaczne pesto.

profilowe
  • 6 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

Świeża bazylia 1 pęczek
Świeża natka pietruszki 1 pęczek
Orzechy włoski posiekane 5 łyżek
Czosnek 3 ząbki
Oliwa z oliwek 1/3 szklanki
Sól do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Zielone pesto do zapiekanek

  • 1. Z bazylii, natki pietruszki odciąć grubsze gałązki. Włożyć do wysokiego naczynia, dodać orzechy, czosnek, wlać oliwę i całość dobrze zmiksować. Posolić do smaku i podawać do zapiekanek, kanapek lub na ciepło z makaronem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

bazylianatka pietruszki

Komentarze

Podobne przepisy

sos paprykowy

Dodane przez: beatkac

SOS PAPRYKOWY DO SŁOIKÓW

Przepis dosłałam od koleżanki ale...

Sos warzywny dla zapracowanych

Dodane przez: ewaeu

Sos warzywny do ryby, do mięsa, do makaronu...

Jest bardzo dobry. Zrobiony do...

Biały sos do ryżu

Dodane przez: aniak

Biały sos do ryżu

Jest to przepis na biały sos, który...

Sos śliwkowy do mięs

Dodane przez: beetle

Sos śliwkowy do mięs

Idealny dodatek do pieczonych lub...

Sos serowy

Dodane przez: rzelkazag

Sos serowy do warzyw i mięs

Najlepiej smakuje ze brokułami,...

sos jabłkowy do mięs

Dodane przez: agi0911

SOS JABŁKOWY DO MIĘSA

bardzo dobry sos do drobiu, który...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE