Zielone pesto do zapiekanek

  • wyświetlono: 64 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Zdrowe i smaczne pesto.

profilowe
  • 6 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

Świeża bazylia 1 pęczek
Świeża natka pietruszki 1 pęczek
Orzechy włoski posiekane 5 łyżek
Czosnek 3 ząbki
Oliwa z oliwek 1/3 szklanki
Sól do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Zielone pesto do zapiekanek

  • 1. Z bazylii, natki pietruszki odciąć grubsze gałązki. Włożyć do wysokiego naczynia, dodać orzechy, czosnek, wlać oliwę i całość dobrze zmiksować. Posolić do smaku i podawać do zapiekanek, kanapek lub na ciepło z makaronem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

bazylianatka pietruszki

Komentarze

Podobne przepisy

image-0nug8kw

Dodane przez: JulkaTomeczek

Sos żurawinowy do mięs

Pyszny sos słodko- kwaśny który...

Sos do makaronu do słoików na zimę

Dodane przez: anemon

Sos do makaronu do słoików na zimę

Teraz, gdy w ogrodach i sklepach...

image-12sy8rq

Dodane przez: aliss06

sos spaghetti / do ryżu

Przygotowanie tego wspaniałego...

Sos warzywny dla zapracowanych

Dodane przez: ewaeu

Sos warzywny do ryby, do mięsa, do makaronu...

Jest bardzo dobry. Zrobiony do...

Sos do mięs z grilla

Dodane przez: Gaita

Amerykański sos do grilla

Prosty przepis na wspaniały i aromatyczny...

sos paprykowy

Dodane przez: beatkac

SOS PAPRYKOWY DO SŁOIKÓW

Przepis dosłałam od koleżanki ale...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE