Zielone naleśniki z rukolą z serkiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do głębokiej miski wlewamy mleko i wodę, jaja i sól. Potem trzepaczką mieszamy. Dodajemy mąkę i mieszamy, do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy rukolę i pokrojoną szalotkę. Całość miksujemy blenderem.
Odstawiamy na pół godziny.
Rozgrzewamy patelnię z niewielką ilością klarowanego masła. Mieszamy ciasto, wlewamy je na patelnię za pomocą chochelki. Kiedy powierzchnia ciasta jest już sucha, odwracamy i smażymy z drugiej strony.
Ser mieszamy ze śmietanką, solą i pieprzem.
Każdy naleśnik smarujemy serkiem, układamy kilka plastrów łososia, skrapiamy cytryną i posypujemy koperkiem, układamy 2-3 pomidorki. Naleśniki zwijamy.
Takie naleśniki najlepiej smakują podane w formie zimnej przystawki.
Komentarze