Zielone naleśniki z fetą i łososiem

4.5 (140 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Polecam dla urozmaicenia tradycyjnych naleśnikow :))

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka: 1.5 szklanki
    - mleko: 1 szklanka
    - Jajko: 2 sztuki
    - szpinak świeży w liściach: 1 opakowanie
    - oliwa: 1.5 łyżki
    - ser feta: 1 opakowanie
    - losos wedzony: 1 opakowanie
    - pieprz,sól: 1 szczypta
    - czosnek: 2 ząbki
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Zielone naleśniki z fetą i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nalesniki szpinakowe 1. Do blendera wlewamy mleko, a następnie wsypujemy make. wbijamy dwa jaja i dodajemy odrobinę oliwy (aby nie uzywac jej do smażenia), dodajemy szczyptę soli i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
    W międzyczasie na rozgrzana oliwę wrzucamy szpinak i doprawiamy pieprzem i sola, a także wyciskamy 2 ząbki czosnku.


    Gdy szpinak się podsmaży i zmięknie wrzucamy go do blendera i miksujemy ponownie, az do uzyskania zielonej masy naleśnikowej.


    Smażymy cienkie naleśniki, po czym wkładamy do nich łososia i pokruszona fetę i składamy w trojkaty. Sa lekkie, wyśmienite a ich kolor jest niesamowity.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować