Zielone naleśniki z czerwonym farszem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

CIEKAWE APETYCZNE ZESTAWIENIE KOLORYSTYCZNE, A DO TEGO MAŁO KALORII I ZDROWO !

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - MAKA PEŁNOZIARNISTA PSZENNA: 10 łyżek
    - szpinak: 20 dekagramów
    - jaja: 2 sztuki
    - olej: 1 łyżka
    - mleko: 30 mililitrów
    - sól: 1 szczypta
    - KROJONE POMIDORY Z OLIWA I CZOSNKIEM: 390 gramów
    - olej: 2 łyżki
    - czosnek: 2 ząbki
    - SÓL, PIEPRZ, OSTRA PAPRYKA, BAZYLIA: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Zielone naleśniki z czerwonym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie NALEŚNIKÓW:
    Składniki 1-6 należy wymieszać. Ciasto ma mieć konsystencję rzadkiej śmietany. Smażyć na oleju.
    Przygotowanie (nadzienie) - SKŁADNIKI 7-10 :
    Do garnka przelać zawartość opakowania ‘Krojonych pomidorów z oliwą i czosnkiem’ -‘Podravka’. Dodać soczewicę i olej. Gotować na małym ogniu, często mieszając. Składniki muszą przybrać postać gęstej pasty. Pod koniec gotowania dodać rozdrobniony czosnek i przyprawy.
    Posmarować naleśniki farszem. Podsmażyć na patelni lub zapiec w piekarniku. Do zapiekania w piekarniku naleśniki można posypać tartym serem, na przykład parmezanem.

    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować