ZIELONE NALEŚNIKI

0 (0 ocen)

Naleśniki to chyba jedno z najprostszych i najszybszych do wykonania posiłków. Aby nie były zbyt suche, gumowate i niesmaczne należy ograniczyć nadmiar mąki a woda gazowana nada im lekkości i sprężystości. Wystarczy dodać ulubiony farsz i obiad, przekąska gotowa.Ten sam przepis bez dodatku cukrów

Składniki:

  • 2 jajka

    1,5 szkl mleka

    1,5 szkl mąki

    1 cukier waniliowy

    1 łyżka cukru

    3 łyżki oleju

    ½ szkl wody gazowanej ( może być zwykła)

    odrobina soli

    kilka kropli barwnika spożywczego zielonego lub zmieszać niebieski z żółtym barwnik.

Zielone naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wymieszać mikserem lub rózgą, jeśli będzie zbyt gęste dodać odrobinkę wody. Na rozgrzaną patelnie dać odrobinkę oleju i smażyć na” złoty” kolor z obu stron.



    Podawać z dżemem, serem na słodko, nutellą, syropem klonowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy