Mielone z bazylią i groszkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ze szpinakiem i bazylią tworzą idealne wiosenne połączenie. Pycha, polecam!

  • 20 min

Składniki:

  • 600 g mięsa mielonego wieprzowego
    pół paczki ugotowanego ryżu
    jajko
    1 cebulka
    4 ząbki czosnku
    100 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku
    puszka groszku konserwowego
    1 łyżka otrąb pszennych lub żytnich
    pół pęczka bazylii
    pieprz ,sól ,majeranek
    bułka tarta

Mielone z bazylią i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroję w małą kosteczkę, czosnek drobno siekam.
    Mięso łączę z ryżem, jajkiem, otrębami i cebulką, doprawiam.
    Szpinak rozmrażam na sicie, groszek osączam. Dodaję do mięsa wraz z całymi listkami bazylii.
    Kulam płaskie klopsy i obtaczam w bułce tartej.
    Smażę na tłuszczu.

Porady

Możemy wieprzowe mięso mielone zastąpić drobiowym i dodać też pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy