Zielone lody

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo zdrowe i szybkie do wykonania lody!

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 dojrzałe banany
    1 kiwi
    Spora garść szpinaku (im wiecej tym lody bardziej zielone)
    Sok z połówki cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Lody Lody domowe

Zielone lody - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany kroimy w plastry i razem ze szpinakiem wkładamy na kilka godzin do zamrażarki (ok.3h - wolę, gdy nie są jeszcze tak mocno zamarznięte wówczas łatwiej przebiega proces blendowania) Kiwi kroimy w mniejsze kawałki i razem z bananem, szpinakiem i sokiem z cytryny blendujemy na aksamitny gęsty krem. Przekładamy do foremki i jeszcze na godzinę wkładamy do zamrażarki - po tym czasie według mnie są najlepsze i łatwo dają się porcjować.

Porady

Lody o tyle są słodkie o ile dojrzałe mamy banany. Jeśli wolimy słodsze lody, to można dodać do blendowania miodu. Warto też pokusić się o inne zielone smaki jak np. mięta, czy bazylia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Kiwi Szpinak Sok z cytryny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować