Zielone lasagne ze szpinakiem (także od 24 miesiąca życia)

0 (0 ocen)

Pyszna lasagne w nieco innej wersji. Ze szpinakiem z dodatkiem sera i plasterkami polędwicy drobiowej. Mój Syn ją uwielbia jak i cała rodzina

Składniki:

  • 3 płaty makaronu lasagne
    6 brykietów szpinaku - liście
    1 ząbek czosnku
    ok 7 plasterków sera żółtego
    3 plasterki polędwicy drobiowej ( wędlina)
    3 czubate łyżki domowego sosu musztardowo - miodowego

    forma żaroodporna o wym 17x10 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zielone lasagne ze szpinakiem (także od 24 miesiąca życia) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. DO rondla dodaj 1 łyżkę masła i przeciśnięty przez praskę czosnek, Przesmaż chwilę, dodaj szpinak. I przesmażaj od czasu do czasu mieszając aż całkowicie się rozmrozi
  • 2. Plastry sera żółtego posiekaj w tzw "zapałki". Dwie łyżki posiekanego sera dodaj do szpinaku, Wymieszaj. Odstaw z ognia
  • 3. W naczyniu żaroodpornym ukłądamy: makaron, szpinak , odrobina sera, plasterek polędwicy, i tak do wyczerpania zapasów ( pamiętając że ostatnią warstwę ma stanowić makaron)
    Całość przykrywamy sosem i posypujemy serem
  • 4. Lasagne wstawiamy do pieca nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy około 30 minut

Porady

przepis na sos http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sos-musztardowo-miodowy-2

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Lasagne Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować