Zielone lasagne ze szpinakiem (także od 24 miesiąca życia) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.DO rondla dodaj 1 łyżkę masła i przeciśnięty przez praskę czosnek, Przesmaż chwilę, dodaj szpinak. I przesmażaj od czasu do czasu mieszając aż całkowicie się rozmrozi
2.Plastry sera żółtego posiekaj w tzw "zapałki". Dwie łyżki posiekanego sera dodaj do szpinaku, Wymieszaj. Odstaw z ognia
3.W naczyniu żaroodpornym ukłądamy: makaron, szpinak , odrobina sera, plasterek polędwicy, i tak do wyczerpania zapasów ( pamiętając że ostatnią warstwę ma stanowić makaron)
Całość przykrywamy sosem i posypujemy serem
4.Lasagne wstawiamy do pieca nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy około 30 minut
Porady
przepis na sos http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sos-musztardowo-miodowy-2
Komentarze