Zielone kotleciki – z groszku konserwowego

4.48 (186 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób

Pyszne , zielone kotleciki z groszku konserwowego – który uwielbiam Kotleciki przygotowuje się wręcz ekspresowo można jeść same bądź z jogurtem naturalnym czy ulubionym sosem. Takie kotleciki uwielbia nawet mój Filip – najlepiej z sosem pomidorowym

  • 20 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 2 puszki groszku konserwowego

    1 spora cebula

    1 średni ugotowany ziemniak

    100 g sera białego twarogowego

    1 czubata łyżka mąki

    sól pieprz

    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.48 (186 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Placki

Zielone kotleciki – z groszku konserwowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebulę obieramy , i kroimy w bardzo drobną kostkę. Smażymy na złoto na 1 łyżce oleju rzepakowego

    2. Groszek odsącz z zalewy. Wszystkie składniki (oprócz bułki tartej) wrzuć do malaksera i całość zmiksuj.

    3. Z powstałej masy formujemy okrągłe , płaskie placuszki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoto z obydwóch stron na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować