Zielone jabuszko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT:
Białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka następnie przesianą
mąkę z proszkiem do pieczenia i piec na blasze o wym. 25x28 cm
w temp. 200 st C przez 20-30 min
2.ZIELONA WKŁADKA:
Zagotuj 1,5 l wody i rozpuść w niej galaretki i odstaw do
lekkiego stężenia. Obierz jabłka zetrzyj na tarce o dużych
oczkach i dodaj do galaretki i wymieszaj. Krem "karpatka"
zrób wg przepisu na opakowaniu i dodaj margarynę.
Biszkopt przesmaruj cinką warstwą kremu i zabezpiecz
opaską lub folią aluminową. Na krem wlej lekko stężałą
galaretkę i wstaw do lodówki, a gdy galaretka stężeje
wyłóz resztę kremu.
3.POSYPKA:
Kokos, masło i cukier puder podsmaż na złoty kolor i rozprowadż
równomiernie na kremie i wstaw do lodówki.
Komentarze