Zielone choineczki makowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smakowita dekoracja świątecznego stołu.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto francuskie
    masa makowa
    białko

    Lukier:
    cukier puder
    wrzątek
    zielony barwnik
    gwiazdki

Zielone choineczki makowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta francuskiego wyciąć choinki - można użyć foremki od pierników. Przesmarować masą makową. Przykryć drugą choinką. Boki ścisnąć widelczykiem. Posmarować choinkę białkiem. Piec do zarumienienia - około 20 minut.

    Cukier puder połączyć z odrobiną wrzątku i wymieszać. Gdy masa będzie odpowiednia, dodać barwnik, wymieszać i pędzelkiem smarować choinki. Na czubku umocować gwiazdkę.

Komentarze

Podobne przepisy