Zielone babeczki na parze

  • wyświetlono: 677 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zdrowy i kolorowy początek dnia :)

DSC_0795

Składniki

2 jajka
4-5 pieczarek
kawałek cukinii
3 plastry bakłażana
4 łyżki mąki pszennej
sól i pieprz
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka młodego jęczmienia
olej do wysmarowania kokilek

Sposób przygotowania przepisu:

Zielone babeczki na parze

  • 1. Pieczarki pokroić i podsmażyć na suchej patelni do odparowania soku. Cukinię zetrzeć na tarce, bakłażana pokroić w drobna kostkę i posolić.

    Białka ubić na sztywno z solą, zmiksować z żółtkami, wymieszać z mąką i pozostałymi składnikami (cukinię i bakłażana odcisnąć). Masę nałożyć do 4 natłuszczonych kokilek i wstawić do gotujące wody do połowy wysokości foremek. Gotować pod przykryciem około 12 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodybakłażanCukiniaGotowanie na parzewytrawne babeczkiwiosenne daniemłody jęczmieńbabeczki na parze

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka nadziewane w sosie pomidorowym

Dodane przez: Titka1987

Zielone na czerwonym posypane żółtym...

Jaja nadziewane i pieczone na pysznym...

babeczki na drugie śniadanie

Dodane przez: Alex M

Babeczki na drugie śniadanie

Ciekawy pomysł na drugie śniadanie...

błyskawiczne babeczki na 1 kęs

Dodane przez: Neblina36

Babeczki na jeden kęs

Biorąc pod uwagę fakt, że Mikołaj...

babeczki na słono

Dodane przez: Madija

Babeczki na słono

Babeczki w nowej odsłonie

Zielone szparagi z jajkiem na twardo

Dodane przez: anemon

Zielone szparagi z jajkiem na twardo

Taki sposób na szparagi najbardziej...

Łosoś na białej fasoli

Dodane przez: PolskaGotuje

Łosoś gotowany na parze z białą fasolą

Karnawał w pełni, nawet łosoś postanowił...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE