1.Jajka miksujemy na puszystą masę z cukrem, nie przerywając dodajemy powoli olej. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy do ciasta delikatnie miksując. Na samym końcu dodajemy zmiksowany na małe cząsteczki szpinak i jeszcze miksujemy do momentu gdy ciasto będzie jednolitą dobrze połączoną masą. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy masłem. Wylewamy ciasto i wstawiamy do
nagrzanego piekarnika pieczemy ok. 1 godz. w temp. 180 st. C. Ciasto studzimy.
2.Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy śmietanfixy. Tak przyrządzoną masę wykładamy na wystudzone ciasto.
3.Galaretki rozpuszczamy w 0,5 l wody. Odstawiamy do stężenia... Gdy galaretki zaczną tężeć wylewamy je na masę śmietanową i ciasto wkładamy do lodówki na jakieś 3godz. przed podaniem a najlepiej na całą noc.
Komentarze