Zielona zupa krem z migdałami i serem lazur

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna, bardzo pożywna zupa krem. W dodatku bardzo łatwa w przygotowaniu. Ciekawe zestawienie smaków

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 litr wody lub bulionu
    • 1 brokuł
    • 1 duża marchewka
    • 2 ziemniaki
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • garść Rukli
    • szczypta kurkumy, pieprzu Cayenne i gałki muszkatołowej
    • plaster błękitnego sera lazur
    • 2 łyżki płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Zielona zupa krem z migdałami i serem lazur - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pół cebuli z czosnkiem. W garnku gotujemy marchewkę, ziemniaki i brokuły dodając przyprawy i drugą połowę cebuli. Kiedy warzywa zmiękną miksujemy je na gładki krem. Dodajemy rukolę i gotujemy jeszcze całość 3 minuty. Jeszcze raz miksujemy całość. Na suchej patelni podprażamy płatki migdałów. Krem nalewamy do miski i wrzucamy pokruszony ser. Posypujemy płatkami migdałowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować