Zielona zupa jarzynowa

0 (0 ocen)

  • 10 min

Zupa pachnąca latem.

  • 10 min

Składniki:

  • ok. 20 dag kapusty młodej
    1 szkl szczawiu
    1 młody por
    2 gałązki zielonego selera
    3 gałązki zielonej młodej pietruszki
    1/2 młodego selera korz.
    2 młode marchewki
    kilka młodych ziemniaków
    1/3 szkl ryżuu
    3 skrzydełka z kurczaka
    1/2szkl zielonego groszku
    1/2 pęczka koperku
    1 ząbek czosnku
    sól, cukier, maggi i pieprz mielony

Zielona zupa jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę,natki, 1/2 koperku, szczaw i pora drobno pokroić.Marchewkę i seler zetrzeć na jarzynowej tarce. Ziemniaki pokroić na kawałki. Dodać groszek. Skrzydełka umyć i zagotować w 2 litrach wody, wsypać ryż, gotować 10 min. Dodać pozostałe składniki i gotować 20 minut. Przyprawić wg uznania.Wsypać posiekany pozostały koperek.
    SMACZNEGO!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy