Wiosenna odmiana sałatki śledziowej z selerem naciowym i fasolką flażoletką w roli głównej. Dzięki fasolce sałatka jest sycąca, a seler naciowy nadaje jej rześkości.
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
puszka fasolki flażoletami
4 łodygi selera naciowego
8 plasterków "Ogórków kanapkowych"
3 filety śledziowe á la Matjas
pół pęczka koperku
3 łyżki majonezu
pieprz
Zielona sałatka ze śledziem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety śledziowe moczymy w mleku 2 godziny wcześniej i kroimy w drobną kostkę, podobnie jak seler naciowy i ogórki kanapkowe. Fasolkę flażoletkę odsączamy na sitku. Siekamy koperek.
2.Wszystkie składniki mieszamy razem z majonezem i doprawiamy pieprzem.
Komentarze