Zielona sałatka z wiejską wędzoną szynką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Łatwy

Same zielone warzywa tzn. kapusta pekińska, seler naciowy, zielony groszek, koperek i wiejska wędzona szynka. Pycha. Taka sałatka zapakowana do pudełka i poniesiona do pracy doskonale sprawdza się na drugie śniadanie.

  • 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
    cebula
    3 ogórki kiszone
    puszka zielonego groszku
    3 łodygi selera naciowego
    2 łyżki posiekanego zielonego koperku
    200 g wiejskiej wędzonej szynki
    pieprz czarny świeżo mielony
    łyżka majonezu
    sól do smaku

Zielona sałatka z wiejską wędzoną szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską drobno pokroić. Łodygi selera też pokroić, w pół centymetrowe kawałki. Groszek osączyć na sicie. Cebulę, ogórki kiszone pokroić w kostkę i szynkę pokroić w kostkę. Warzywa i szynkę przełożyć do salaterki. Dodać koperek, pieprz czarny świeżo mielony, majonez i sól do smaku. Wymieszać. Można zajadać.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy