Zielona sałatka szpinakowa z awokado

0 (0 ocen)

  • 20 min

Głęboka zieleń szpinaku i delikatna awokado została przełamana białą fasolą. Sałatka dietetyczna, zdrowa i idealna dla osób, które postanowiły zgubić parę kilogramów na wiosnę.

  • 20 min

Składniki:

  • • 2 garści liści szpinaku
    • 1 puszka fasoli białej
    • 1 awokado
    • 100 g sera feta
    Sos
    • 4 łyżki oliwy
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku

Zielona sałatka szpinakowa z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Liście szpinaku umyć i osuszyć.
    • Awokado obrać i pokroić.
    • Fasolę odcedzić.
    • Do salaterki włożyć szpinak, awokado, fasolę i pokrojony w kostkę ser.
    • Polać wymieszanymi składnikami sosu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy