Zielona sałatka

0 (0 ocen)

  • 15 min

Dietetyczna bomba witaminowa

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
    1/2 cukini
    1/2 świeżego ogórka
    1 żółta papryka
    pęczek szczypiorku
    pęczek koperku
    150 g jogurtu naturalnego
    2 łyżki oliwy
    szczypta soli

Zielona sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Cukinię pokroić w półplasteki, paprykę pokroić w kostkę. Rozgrzać na patelni połowę oliwy, wrzucić cukinię i paprykę, lekko posolić na patelni. Smażyć z każdej strony, aż warzywa zrobią się lekko miękkie. Zdjąć z patelni do ostygnięcia.
  • 2. Kapustę posiekać, ogórek pokroić w półplasterki. Szczypiorek i koperek drobno posiekać. Włożyć do miski, polać resztą oliwy i lekko posolić. Dodać warzywa z patelni. Wymieszać.
  • 3. Ułożyć porcję na talerzu. Polać jogurtem naturalnym. Można udekorować koperkiem i szczypiorkiem. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy