Zebra z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Jajka zmiksowac z cukrem i cukrem waniliowym.Dodac 2i 1/2 szklanki maki wymieszanej z proszkiem do pieczenia ,1 szkl oleju ,1 szkl cieplej wody.Calosc zmiksowac.Ciasto podzielic na 2 czesci ,do jednej dodac 3 lyzki maki a do drugiej 3 lyzki kakao.Na srodek blachy wylozonej papierem do pieczenia wylac po 3 lyzki jasnego ciasta i na to 3 lyzki ciemnego ,robic tak na przemian.Piec ok godz.w piekarniku nagrzanym do temp,180st.W miedzy czasie przyzadzic krem-galaretke rozpuscic w 1i1\2 szkl goracej wody zostawic do stezenia ,sniezke ubic z mlekiem dodac tezejaca galaretke.Kiedy ciasto sie upiecze zostawic do ostygniecia i zimne pokroic na pol,przelozyc kremem przykryc druga polowa ciasta opruszyc cukrem pudrem i wstawic do lodowki na ok 40 min.
Komentarze