ZEBRA Z KREMEM

4.49 (166 ocen)

Zebre troche zmodyfikowalam dodajac puszysty krem,smak rewelacyjny.

Składniki:

  • 5jajek,2 i1/2 szkl maki +3lyzki,1 i 1/2 szkl cukru,1 szkl oleju,2 lyzeczki proszku do pieczenia,op.cukru waniliowego,3 lyzki kakao,2 op Sniezki,galaretka cytrynowa, 1 szkl cieplej wody.
Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Zebra z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksowac z cukrem i cukrem waniliowym.Dodac 2i 1/2 szklanki maki wymieszanej z proszkiem do pieczenia ,1 szkl oleju ,1 szkl cieplej wody.Calosc zmiksowac.Ciasto podzielic na 2 czesci ,do jednej dodac 3 lyzki maki a do drugiej 3 lyzki kakao.Na srodek blachy wylozonej papierem do pieczenia wylac po 3 lyzki jasnego ciasta i na to 3 lyzki ciemnego ,robic tak na przemian.Piec ok godz.w piekarniku nagrzanym do temp,180st.W miedzy czasie przyzadzic krem-galaretke rozpuscic w 1i1\2 szkl goracej wody zostawic do stezenia ,sniezke ubic z mlekiem dodac tezejaca galaretke.Kiedy ciasto sie upiecze zostawic do ostygniecia i zimne pokroic na pol,przelozyc kremem przykryc druga polowa ciasta opruszyc cukrem pudrem i wstawic do lodowki na ok 40 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować