Zebra serowo - bananowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 4 części. Każdy placek upiec osobno (forma 25/35 cm.) w temp. 180*C przez 20 min. Wystudzić.
2.SER:
Zmielony twaróg włożyć do garnka. Dodać cukier, margarynę oraz roztrzepane jajka. Gotować na wolnym ogniu, stale mieszając, aż masa zacznie lekko bulgotać. Budynie i mąkę rozmieszać w mleku, wlać do gotującej się masy serowej, ciągle mieszając gotować do zagotowania się masy.
3.Gorącą masą przekładać ciasto, zostawiając kilka łyżek masy na wierzch. Gotowe ciasto odstawić do wystudzenia. Banany pokroić w plastry, ułożyć na wierzchu i zalać galaretką cytrynową rozpuszczoną w 3 szklankach wody.
Komentarze