1.Jaja ucieramy mikserem z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę.
2.Dodajemy powoli mąkę.
3. Następnie powoli wlewamy olej i cały czas miksując.
4. Stopniowo dodajemy wodę, stale miksując.
5.Na koniec dodajemy proszek do pieczenia i jeszcze raz, na małych obrotach, przez krótką chwilę miksujemy
6.Masę dzielimy na 2 równe części. Do jednej części wsypujemy kakao i dokładnie wymieszać
7. Blachę smarujemy margaryną i obsypujemy mąką
8.Na blachę, zaczynając od środka, wylewamy naprzemiennie obie masy - po jednej łyżce, jeżeli paski mają być cienkie, lub po dwie łyżki, jeżeli paski mając być nieco grubsze -
9.Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i od razu zmniejszyć temperaturę pieczenia do 180 stopni. Piec przez około 50 minut, nie otwierając piekarnika podczas pieczenia.
Upieczone ciasto od razu wyjąć z piekarnika i wystudzić.
Komentarze