1.Wykonanie ciasta: Białka ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka,ubijać dalej,wlać margarynę i ciepłe mleko,wsypać mąkę z proszkiem,delikatnie wymieszać,podzielić na 2 w miarę równe części,dodając do jednej kakao a do drugiej łyżkę mąki. Do wyłożonej papierem i wysmarowanej margaryną tortownicy(25 cm) wlewać łyżką na przemian ciasto białe i ciemne. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 s C i piec przez 45 minut. Wykonanie masy: Budyń wymieszać w 1/2 szklanki mleka, resztę mleka zagotować wraz z cukrem i wlać rozpuszczony proszek,ugotować budyń. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puch i dodawać przestudzony budyń. Wykonanie polewy czekoladowej: Czekoladę wraz z margaryną rozpuścić w kąpieli wodnej. Na upieczoną i ostudzoną zebrę wyłożyć masę i udekorować dowolnie polewą. Smacznego:)
Komentarze