• 1 godz. 30 min

Warte wypróbowania.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki na tortownicę 24 cm
    Ciasto:

    3 jajka
    1 szklanka cukru
    125 g margaryny rozpuszczonej i ostudzonej
    1/2 szklanki ciepłego mleka
    1 1/2 szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao

    Masa:
    1 1/2 szklanki mleka
    1 budyń waniliowy
    4 łyżki cukru
    3/4 kostki margaryny

    Polewa czekoladowa:
    1 tabliczka czekolady gorzkiej
    1 łyżka margaryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zebra Desery

Zebra - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie ciasta: Białka ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka,ubijać dalej,wlać margarynę i ciepłe mleko,wsypać mąkę z proszkiem,delikatnie wymieszać,podzielić na 2 w miarę równe części,dodając do jednej kakao a do drugiej łyżkę mąki. Do wyłożonej papierem i wysmarowanej margaryną tortownicy(25 cm) wlewać łyżką na przemian ciasto białe i ciemne. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 s C i piec przez 45 minut. Wykonanie masy: Budyń wymieszać w 1/2 szklanki mleka, resztę mleka zagotować wraz z cukrem i wlać rozpuszczony proszek,ugotować budyń. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puch i dodawać przestudzony budyń. Wykonanie polewy czekoladowej: Czekoladę wraz z margaryną rozpuścić w kąpieli wodnej. Na upieczoną i ostudzoną zebrę wyłożyć masę i udekorować dowolnie polewą. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować