ŻEBERKO W SOSIE MUSZTARDOWO-KOPERKOWYM

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Aromatyczne i konkretne w smaku .Często gości na naszym stole

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki dla 4 osób:

    Porcja żeberka extra ( ok 1 kg)
    liść laurowy
    ziele angielskie
    vegeta
    cebula 2 szt
    musztarda ( dowolny rodzaj) ok 3 łyżeczki
    mąka 1,5 łyżki
    koperek

Żeberko w sosie musztardowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberko opłukać,podzielić na porcje.Obgotować do miękkości z przyprawami ;liściem laurowym,zielem angielskim,vegetką do smaku i jedną cebulą w całości.Następnie przełożyć mięso do głębokiej patelni ,dodać pokrojoną w kostkę cebulę,podlać pozostałym wywarem i dusić kilka minut ,uzupełniając wyparowany wywar,tak by przykrywał nieco mięso.Dodać musztardę i mąkę wymieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody.Zagęścić nią sos.Na koniec dodać posiekany koperek.Podawać z surówką np z czerwonej kapusty;

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy