Żeberka ze śliwką i cebulą

4.5 (154 ocen)

Żeberka podaje najczęściej do ziemniaków. Doskonale smakują z surówką z czerwonej kapusty. Przed podaniem wyjmuje z nich kości.

Składniki:

  • Składniki:
    • 60 dag żeberek,
    • 3 duże cebule,
    • 8-10 dag suszonych śliwek,
    • Olej do smażenia,
    • Pieprz do smaku,
    • Sól, papryka,
    • Bazylia do dekoracji,
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka ze śliwką i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka dzielimy na porcje, oprószamy pieprzem i solą. Tak przygotowane podsmażamy na rumiano na patelni. Między czasie cebulę obieramy i kroimy w piórka. Dodajemy do obsmażonych żeberek. Następnie dodajemy do nich śliwki. Całość chwilkę smażymy by cebula się zarumieniła.
    Następnie żeberka delikatnie podlewamy wodą i dusimy do miękkości pod przykryciem. Na koniec doprawiamy ewentualnie do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Śliwki Żeberka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować