Żeberka zapiekane z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smacznie i aromatycznie przyrządzone żeberka. Do tego pieczone warzywa i mamy obiad gotowy.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • żeberka trójkąty 1 kg,
    marchewka 2 szt,
    pietruszka 1 szt,
    bataty 2 szt,
    ziemniaki 5 szt,
    sól,
    pieprz,
    majeranek,
    czosnek granulowany,
    cząber,
    oliwa z oliwek,

Żeberka zapiekane z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka podzielić na mniejsze kawałki i natrzeć oliwą z oliwek. Każdy kawałek posypać solą, pieprzem, majerankiem, czosnkiem oraz cząbrem. Żeberka odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin.
    Marchewkę i bataty obrać i przekroić na pół, pietruszkę i ziemniaki obrać. Warzywa posypać solą i pieprzem. Żeberka wraz z warzywami przełożyć do worka do pieczenia. Piec około 90 minut w temperaturze 190 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inny pomysł na żeberka? Sprawdź przepis na żeberka w marynacie curry

Komentarze

Podobne przepisy