żeberka z sarny w przyprawie myśliwskiej i winie

4.48 (168 ocen)

To mój pierwszy przepis na przyrządzenie dziczyzny. Improwizacja, ale bardzo smaczna i udana. Mięso wyszło mi miękkie, łatwo odchodziło od kości, i miało wyrazisty posmak wina.

Składniki:

  • - żeberka z sarny
    - 3/4 szklanki czerwonego wytrawnego lub półwytrawnego wina
    - przyprawa myśliwska
    - pieprz czarny
    - pieprz ziołowy
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka z sarny w przyprawie myśliwskiej i winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka poporcjować, ugotować do miękkości.
  • 2. Ostudzone mięso natrzeć przyprawą myśliwską, pieprzem i pieprzem ziołowym.
  • 3. Żeberka podsmażyć na patelni, po parę minut z każdej strony.
  • 4. Mięso przełożyć do większego rondelka, podlać winem i dusić na małym ogniu około 30 minut.
    Najlepiej podawać z pieczonymi ziemniakami i sosem pieczeniowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dziczyzna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować