Żeberka duszone z pieczarkami i rodzynkami

0 (0 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • 80 dag żeberek
    25 dag pieczarek
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżki rodzynek
    2 łyżki oleju
    woda
    sól
    pieprz
    majeranek
    przyprawa do żeberek

    mąka do obtoczenia żeberek

Żeberka duszone z pieczarkami i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka nacieramy solą, pieprzem, majerankiem, przyprawą do żeberek i odstawiamy na noc w chłodne miejsce. Następnego dnia, obtaczamy w mące, obsmażamy na rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka. Podlewamy wodą (aby mięso było przykryte) i dusimy na małym ogniu ok. 40 minut. Na tej samej patelni dusimy pokrojone w plastry pieczarki i przekładamy do garnka z żeberkami. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i rodzynki. Mieszamy wszystko, doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości. W razie potrzeby podlewamy wodą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy