ŻEBERKA Z PATELNI

4.48 (190 ocen)

  • 1 godz. 10 min

TEN POMYSŁ PRZYSZEDŁ MI DO GŁOWY OSTATNIO.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • ŻEBERKA (ILOŚĆ WG UZNANIA)
    PRZYPRAWA UNIWERSALNA
    CZOSNEK
    PRZYPRAWA DO ŻEBEREK
    OLEJ DO SMAŻENIA
Wystaw ocenę:

4.48 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PORCJUJEMY SOBIE MIĘSO NA KAWAŁKI TAKIE JAK LUBIMY, OPRÓSZAMY POSIEKANYM CZOSNKIEM I PRZYPRAWĄ DO ŻEBEREK. nA PATELNI ROZGRZEWAMY TŁUSZCZ. WRZUCAMY MIĘSO OBSMAŻAMY Z DWÓCH STRON NIEZBYT MOCNO. A NASTĘPNIE PRZYKRYWAMY PATELNIE I POD PRZYKRYCIEM NA MAŁYM OGNIU SMAŻYMY DO MIĘKKOŚCI.

Porady

Pod przykryta patelnia ogień musi być mały, żeby nie zwęglić mięska.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować