Żeberka z miodem

  • wyświetlono: 1045 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

świetne gorące danie na imprezkę, święta, grilla

ANECIK1980
  • 60min

Składniki

1 kg żeberek chudych
4 łyżki miodu
1 łyżka musztardy sarepskiej
2 łyżki przyprawy do grilla
1/4 łyżeczki papryki ostrej
2 łyżki octu balsamicznego
1/2 szklanki soku pomarańczowego
1 łyżka ketchupu
sól
pieprz

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Żeberka z miodem

  • żeberka1. Żeberka myjemy, osuszamy, kroimy na kawałki.

    Wszystkie składniki marynaty mieszamy w metalowej misce nad garnkiem z wrzącą wodą, tak by dobrze je połączyć.

    Żeberka solimy, pieprzymy, wkładamy do lekko ciepłej marynaty.

    Po 12 h spędzonych w lodówce, żeberka wykładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy około 1 h w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadkonkurs_wielkanocny
 

Komentarze

Podobne przepisy

żeberka z dzika

Dodane przez: Kasja1986

żeberka z dzika w miodzie

Pyszne chrupiące, a jednocześnie...

żeberka z ananasem

Dodane przez: klementynka

pieczone żeberka z ananasem

Na niedzielny obiad proponuję pyszne...

image-1rw9nqs

Dodane przez: Misiaczek53

Soczyste żeberka z marchwką

Bardzo lubię robić obiady. Najbardziej...

Zeberka

Dodane przez: Martyna1991

Ketchupowe żeberka z rękawa

Pieczone żeberka w ketchupowej...

Duszone żeberka z pieczarkami

Dodane przez: Gosia123

Duszone żeberka z pieczarkami

Pyszne duszone żeberka, mój mąż...

image-1koa0dc

Dodane przez: JulkaTomeczek

Żeberka z warzywami

Moja rodzina lubi żeberka dlatego...