Żeberka z marchewką i groszkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Soczyste żeberka możesz podawać z pieczonymi ziemniaczkami lub delikatnym ziemniaczanym puree.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • żeberka wieprzowe
    70 dag

    marchewki
    2

    cebula
    1

    papryczka chili
    1/2 szt

    imbir mielony
    1 łyżeczka

    rozmaryn Prymat
    1 łyżeczka

    tymianek
    1 łyżeczka

    miód płynny
    1 łyżeczka

    czosnek
    4 ząbki
    groszek
    olej do smażenia

Żeberka z marchewką i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Żeberka pokroić na kawałki i obsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
    2.Marchewki oskrobać i pokroić na plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. czosnek obrać, papryczkę drobno pokroić.
    3.Warzywa i przyprawy dodać do podsmażonych żeberek, lekko przemieszać i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy