Żeberka z czerwoną kapustą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ci, którzy zjadają mięso tym przepisem nie powinni być zawiedzeni.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 łyżek sosu sojowego
    100 g miodu
    4 łyżki sosu worcestershite
    pieprz
    szczypta tymianku
    półtora kg żeberek wieprzowych
    pół główki czerwonej kapusty
    1 łyżka octu z białego wina
    4 łyżki masła
    2 łyżki octu jabłkowego
    półtora litra soku z jabłek
    sól
    100 g rodzynek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka z czerwoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żeberka z czerwoną kapustą 1. Marynata : sos sojowy wymieszałem z miodem, sosem worcestershire, pieprzem i tymiankiem. Żeberka włożyłem do marynaty i wstawiłem do lodówki na 30 minut.
    Z kapusty usunąłem głąb, drobno poszatkowałem. Opłukałem w w wodzie z łyżką octu z białego wina.
    Rozgrzałem masło w garnku, gdy zaczęło się pienić dodałem kapustę. Smażyłem na średnim ogniu 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodałem ocet, sok z jabłek, sól i pieprz.
    Gotowałem 30 minut. Na 10 minut przed końcem gotowania dodałem rodzynki, wymieszałem.
    Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni. Kapustę przełożyłem do żaroodpornego naczynia, na niej rozłożyłem pokrojone żeberka, zapiekałem ok. 30 minut, polewałem czasami marynatą i obracając żeberka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować