Żeberka z cebulką

0 (0 ocen)

Super prosty ale pyszny obiad mojego męża :)

Składniki:

  • 60-70 dkg żeberek mięsnych
    3-4 cebule
    2 ząbki czosnku
    przyprawa uniwersalna, pieprz
    smalec

Żeberka z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka oczyszczamy, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
    Na patelni rozpuszczamy 0,5 cm plasterek smalcu i obsmażamy żeberka najpierw od strony mięsnej a na koniec chwilkę od kości.
    do obsmażonych żeberek dodajemy cebulkę pokrojona w pół plasterki i czosnek pokrojony w plasterki,podlewamy woda do poziomu żeberek doprawiamy przyprawa uniwersalna i pieprzem i dusimy pod przykryciem około 1,5 godzinki do momentu kiedy mięsko będzie miękkie a sos się zredukuje i zagęści.

Porady

Mężowi żeberka najlepiej smakują z ziemniaczkami i buraczkami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy