Żeberka z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki marynaty połączyć ze sobą.
2.Mięso umyć i pokroić na kawałki (ja pokroiłam na mniejsze po 1 żeberku). Włożyć do marynaty. Wstawić do lodówki na 1-2h.
3.Mięso wkładać na rozgrzany tłuszcz. Mięso obsmażyć z obu stron na złoty kolor.
4.Gdy mięso będziemy przewracać na drugą stronę dodać liść laurowy i ziela angielskie. Mięso co jakiś czas podlewać gorącą, przegotowana wodą. Smażyć ok 40-45 min.
5.Grzyby suszone namoczyć. Gdy będą miękkie pokroić w kostkę.
6.Cebulę pokroić w piórka, dodać do mięsa, posypać wegetą. Dodać także pokrojone, namoczone grzyby wraz z wodą w której się moczyły. Żeberka smażyć do miękkości ok 30min.
Komentarze