Żeberka z białą fasolką

4.5 (197 ocen)

  • 2 godz.

Dobra i pożywna potrawa,mój mąż ją wprost uwielbia:)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1kg żeberek wieprzowych
    puszka białej fasolki
    4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    1 cebula
    3 łyżki oleju
    3 ząbki czosnku
    4 łyżki keczupu
    majeranek,papryka,sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka z białą fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Opłucz,osusz i podziel na porcje mięso.Następnie natrzyj majerankiem,solą i pieprzem.Posmaruj keczupem i odstaw do lodówki na ok.2h
  • 2. Na patelni rozgrzej mocno olej.Dodaj poszatkowana cebulę i czosnek,podsmaż delikatnie.Wyłóż żeberka obsmaż z każdej strony na rumiano.Wlej 2 szkl.wody z rozrobionym koncentratem pomidorowym,papryką,solą i pieprzem.
  • 3. Denstuj do miękkości mięsa ok.40minut następnie dodaj osączoną fasolkę i denstuj jeszcze ok.10 minut.

Porady

Jeżeli sos będzie zbyt płynny mozna zakłócić troszkę wody 1/2 łyzki maki,rozczepać,dodać do sosu ciągle mieszając

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować