PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Żeberka w sosie pomidorowo- chrzanowymhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/31/f003e5f8c5ae3f02d3db9d61b8401c6d999471f0.jpeg800600http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/zeberka-w-sosie-pomidorowo-chrzanowym-2
1.
Żeberka dzielimy na porcje i dokładnie oczyszczamy. W garnku zagotowujemy około 2 szklanki wody wraz z zielem angielskim, pieprzem ziarnistym i liściem laurowym. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim żeberka. Usmażone żeberka przekładamy do garnka z wodą i przyprawami. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę. Gotujemy do miękkości. Gdy mięso i warzywa będą miękkie zaprawiamy je śmietaną, koncentratem pomidorowym, chrzanem i mąką. Najlepiej wszystkie te składniki wymieszać ze sobą w miseczce i połączyć z gorącym wywarem z gotowania żeberek, wtedy sos nie będzie miał grudek. Na koniec sos doprawiamy do smaku odrobiną Kucharka i pieprzu. Możemy dodać też sól. Dodajemy oregano i zioła prowansalskie i zagotowujemy. Posypujemy posiekaną zieleniną. Podajemy z kaszą gryczaną lub ziemniakami. Smacznego :)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze