żeberka w sosie piwnym

4.5 (176 ocen)

żeberka są naprawdę smaczne i łatwe w przygotowaniu

Składniki:

  • 2 kg. żeberek
    1 duża łyżka imbiru
    1 łyżka gałki muszkatołowej
    1 łyżka musztardy w proszku
    2 płaskie łyżki cukru brązowego
    2 łyżki ketchupu
    1 litr sosu pomidorowego
    4 średnie cebulki
    po pół butelki sosu sojowego ciemnego i jasnego
    2 ząbki czosnku
    smalec
    sól, pieprz
    1 puszka piwa, najlepiej na miodzie
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w sosie piwnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żeberka w sosie piwnym 1. w garnku smażymy cebulkę i czosnek. Dodajemy resztę składników, wkładamy żeberka. Gotujemy na wolnym ogniu około 1,5 godziny, aż żeberka będą miękki , a sos nabierze właściwego smaku.

Porady

nie warto sprawdzać smaku zaraz po połączeniu i zagotowaniu składników. Sos potrzebuje czasu aby smaki się " przegryzły"

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować