Żeberka w sosie chrzanowym

4.99 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 10 min

prosto i po polsku

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 500 g żeberek (mogą być wcześniej duszone lub ugotowane)
    2 łyżki chrzanu
    400 ml śmietany
    1 łyżka mąki
    sól
    pieprz
    majeranek
    suszony koperek

    kasza gryczana ugotowana na sypko

    surówka
    1/4 główki białej kapusty
    1 marchewka
    1 cebula
    1-2 kwaśne jabłka
    oliwa
    sól i cukier
    koper i natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.99 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka uprzednio ugotowane lub duszone oddzielić od kości, mięso pokroić na drobne kawałki, włożyć do garnuszka, podlać odrobiną wywaru lub bulionu, śmietanę wymieszać z chrzanem i mąką. Dodać do mięsa i wymieszać, dodać majeranek i suszony koperek , doprowadzić do wrzenia. Pogotować kilka minut.
    Doprawić solą i pieprzem

    Kaszę ugotować na sypko w prop 1:2 przykryć pokrywką i odstawić na ok pół godziny.

    Przygotować surówkę, wszystkie produkty najlepiej zetrzeć na tarce (w robocie lub maszynce)
    dodać natkę i koperek, doprawić cukrem solą i oliwą .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_03-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować