Żeberka w sosie chili

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pieczone żeberka i młode ziemniaki - zestaw idealny :)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    marynata:
    1 cebula
    1/2 papryczki chili
    Vegeta do mięs
    3 ząbki czosnku
    ok 1/3 szklanki sosu słodkie chili
    ok 1/3 szkl piwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w sosie chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka pokroić na porcje. Dodać posiekaną cebulę i papryczkę chili, przeciśnięty przez praskę czosnek, posypać Vegetą i zalać sosem i piwem. Dokładnie wymieszać. Żeberka odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc, a następnie przełożyć do naczynia do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około półtorej godziny. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata do mięs Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować