Żeberka w piwie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Aromatyczne i rozpływające się w ustach mięso

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Żeberka około 1,5kg
    • Czosnek 5 ząbków
    • Curry 1 łyżka
    • Kminek 1 łyżka
    • Cebula 3 szt.
    • Pieprz sól
    • Piwo z puszki
    • Smalec 1 łyżka.

Żeberka w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka,umyć i poporcjować.Dać do naczynia żaroodpornego zaprawić przyprawami i czosnkiem.Zostawić na 2 godz.
    Po tym czasie zalać piwem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.
    Piec 1,,5 godz.obracając je co jakiś czas. Osobno usmażyć cebulę na rumiano,pod koniec pieczenia żeberek dodać cebulę zamieszać i podpiec 10min.
    Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

    Smacznego życzę!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy