Żeberka w pieczarkach

1.5 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś na obiad są żeberka, zrobiłam je w sosie własnym z pieczarkami smakują wyśmienicie. Chyba jednak kocham męża, bo lekko je przesoliłam, ale poza tym są ok.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g żeberek paski,
    1 łyżka suszonych warzyw,
    1,5 łyżki przyprawy do żeberek,
    0,5 łyżki pieprzu cytrynowego,
    3 łyżki oleju,
    1 szklanka wody,
    300 g pieczarek.
Wystaw ocenę:

1.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w pieczarkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • drugie danie 1. Żeberka podzielić na porcje.
  • drugie danie 2. Dodać przyprawę do żeberek, pieprz cytrynowy i olej.
  • drugie danie 3. Wymieszać wszystko i wstawić na noc do lodówki.
  • drugie danie 4. Tuż przed przygotowaniem obiadu na patelni ułożyć żeberka.
  • drugie danie 5. Obsmażyć z obu stron na rumiano.
  • drugie danie 6. Następnie podlać wodą.
  • drugie danie 7. I dusić na małym ogniu pod przykryciem.
  • drugie danie 8. Gdy żeberka są już prawie miękkie dodać suszone warzywa i nadal dusić.
  • drugie danie 9. Po chwili dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki i smażyć już bez przykrycia.
  • drugie danie 10. Do momentu aż powstanie fajny sos.
  • drugie danie 11. Żeberka podałam z ziemniakami i sosem pieczarkowym z żeberek oraz surówkę z kiszonej kapusty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

4.84 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Żeberka duszone w gęstym sosie

To może cię zainteresować