Żeberka w miodzie

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

żeberka palce lizać

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - brandy: 4 łyżki
    - pieprz: 1 szczypta
    - lubczyk: 1 szczypta
    - cukier: 1 szczypta
    - oregano: 1 szczypta
    - rozmaryn: 1 szczypta
    - tymianek: 1 szczypta
    - miód: 3 łyżki
    - żeberka pokrojone na porcje: 1 kilogram
    - olej: 3 łyżki
    - sos sojowy jasny: 2 łyżki
    - sól: 1 szczypta

Żeberka w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie przyprawy zmieszać z miodem. Sos sojowy zmieszać z brandy, maczać żeberka w sosie i odstawić na 2 godz, do lodówki. Mięso nasmarować miodem z przyprawami i piec po 10 minut z każdej strony na ruszcie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy