Żeberka w marynacie miodowej z curry

0 (0 ocen)

  • 4 godz. 20 min

Żeberka w tej marynacie są niezwykle wyborne. Nie tylko nadają się do pieczenia, można je "zabrać" ze sobą na grill.

  • 4 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    Marynata:
    50 ml oleju
    3 łyżki sosu sojowego
    3 łyżki miodu
    1 łyżka mielonej czerwonej papryki
    1 łyżeczka chilli
    2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
    2 łyżki przyprawy curry
    1 łyżeczka mielonego pieprzu

Żeberka w marynacie miodowej z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żeberka w marynacie miodowej z curry 1. Przygotowujemy marynatę, wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy.

    Żeberka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Następnie przekładamy do miski, zalewamy marynatą, przekładamy do lodówki na 3 godziny. Mięso, co jakiś czas obracamy.

    Do rękawa pieczeniowego przekładamy mięso wraz z marynatą, zamykamy i pieczemy 60-70 min w temperaturze 180°C. 15 min przed końcem pieczenia rozcinamy worek aby mięso się spiekło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy