Żeberka w ketchupie

5 (140 ocen)

  • 40 min

Żeberka z nutką ketchupu .

  • 40 min

Składniki:

  • żeberka ok 50 dag
    cebula 2 szt
    czosnek 2-3 ząbki
    miód ok 1 łyżki
    ketchup ok 1 szkl
    sól
    pieprz
    mąka
    olej
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne

Żeberka w ketchupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka pokroić na kawałki i opłukać. Oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do rondla.

    Na oleju przesmażyć pokrojony czosnek i cebulę dodać do mięsa. Oprószyć solą i pieprzem. Podlać wodą albo bulionem i dusić.
    Pod koniec gotowania dodać ketchup i miód, doprawić do smaku i dusić do miękkości. Po zdjęciu z gazu trzymać chwile pod przykryciem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Ketchup Miód Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować