REKLAMA

Żeberka w kapuście kiszonej z borowikami

wyświetlono: 59 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Bardzo smaczne żeberka w kapuście kiszonej z dużą ilością świeżych borowików, danie jest bardzo smaczne aromatyczne i pachnące grzybkami. Idealne dla miłośników mięsa kapusty i grzybów, moje ulubione danie.

opublikowany: 18.09.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej
    1 kg żeberek (płaty)
    300 g borowików
    przyprawa do żeberek
    4 listki laurowe
    3 ziarna ziela angielskiego
    3 łyżki smalcu
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka pokroić na kawałki i oprószyć przyprawą do żeberek, podsmażyć na smalcu na złoty kolor. Żeberka przełożyć do naczynia żaroodpornego. Do garnka przełożyć kapustę i dodać ziele oraz listki, dodać opłukane i pokrojone w mniejsze części borowiki, podsmażyć kapustę ok 15 minut w razie potrzeby podlać szklanką wody i dusić.
  • żeberka 2. Na żeberka wyłożyć kapustę z borowikami i płynem z kapusty. Danie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 200 stopniach przez godzinę.

Porady

Danie idealnie pasuje do pieczywa jak i ziemniaków.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: joanna30 IMG_3480

Żeberka pieczone w kiszonej kapuście

Pyszny obiad dla wielbicieli kapusty kiszonej i żeberek.

kategoria: kapusta kiszona Dania główne pieczeń Zapiekanki opublikowany: 22.10.2013 | wyświetlono: 56879 Książki kucharskie: 20 | Polecenia: 3
Dodane przez: Krystyna32 zdjecie11

Żeberka pieczone w kapuście kiszonej

Delikatne, aromatyczne i smaczne żeberka. Z kapustą kiszoną są pyszne.

kategoria: kapusta kiszona Dodatki opublikowany: 01.11.2017 | wyświetlono: 2536 Książki kucharskie: 11 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE